Thursday, December 26, 2013

The THIRD Trip to Bandung :)

Assalamualaikum

"B, ni cuti lama nih nak pegi mana nih?"
"Hurmm.. Vietnam nak?
"Orang kata kat situ kalau tak ikut pakej susah cari makanan halal.."
"Guangzhou?"
"Diorang pandai ke cakap English? Kang macam ayam dengan itik lak.."
"Sayang laa itik"'
"Haippp! Betul-betul laaaa.."
"Haa susah sangat kita pegi Bandung lagi laa.. Boleh tempah baju.."
"Serius? Kalau confirm sayang booking!!"
"Excited mak aihhh! Haa okay je sayang as you wish.."
"Hehehek!"

Seminggu sebelum baru booking flight.. Hamik kau! Dua orang pegi balik 1k lebih.. Tapi okay lah sebab flight balik nanti kitorang book baggage berat sikit. Dah tau dah bakal borong kain and baju kannnn ;)

Dulu stay kat Amaris, Fave Hotel.. Dedua tu okay lah, murah.

This time pegi, we stayed at Gino Feruci Braga. Hotel nih kebetulan ada promo, 1 night stay RM130 aje. Memang berbaloi-baloi lah :)





Location memang strategic, tak de lah jauh sangat dari Pasar Baru boleh naik angkut jer. Naik angkut murah kalau tak silap seorang 2000 rp, berapa sen jer duit kita. Kalau naik taxi dalam 30,000 rp, dalam RM8 jugak lah.



Tempat wajib memang Pasar Baru. Sebab dah kenal orang-orang kat sana senang nak tawar harga. And I have the best Tailor as well. Dia lah yang buatkan baju nikah I :)



Ni Pak Gunawan (our supir) yang recommend tempat untuk petik Strawberry. Selalu beli kat Tangkuban Perahu or Kawah Putih jer :) Lupa pulak nama tempat nih..




This was at Kampung Gajah. Ni tempat theme park, water park pun ada. Kitorang tak main all the games sebab tak bawa baju spare lah pulak.





Ikan Gurame goreng kipas yang terbaik di Sangkuriang. Pak Gunawan yang recommend, memang terbaekkk!!

Pak Gunawan nih one of the best supir yang kitorang pernah ada masa trip to Bandung. Dia nampak macam otai tapi baik hati and suka buat lawak. Siapa nak contact num boleh email saya :)







Our favourite port for Dinner, The Sugarush Cafe. Dekat giler dengan Hotel Gino Feruci, jalan kaki jer. Kat sini lah tempat online lama-lama sambil makan sambil reply email customers, whatsapp and wechat :)

Okayh, I borong kain cotton memang super berlambak sebab semua cantik-cantik and kat sana berkualiti tinggi tak sama macam jual kat sini dah lower gred. So here ada few designs to be released:


Japanese Branded Cotton

Price: RM75
Market Price: RM120

Postage: Semenanjung RM7, Sabah & Sarawak RM9
(Buy 2 and above FREE POSTAGE)

Material: Super High Quality Cotton 
To order, email to lyanahisham@yahoo.com

Material cotton yg super duper selesa, tak panas and menyerap peluh.. 
Kain cotton jenis licin dan berkualiti tinggi!

 CODE: JB 01

 CODE: JB 02

 CODE: JB 03


CODE: JB 04

 CODE: JB 05


Japanese Thick Cotton

Price: RM55
Market price: RM80

Postage: Semenanjung RM7, Sabah & Sarawak RM9
(Buy 2 and above FREE POSTAGE)

Material: High Quality Cotton 
To order, email to lyanahisham@yahoo.com


Material cotton yg super duper selesa, tak panas and menyerap peluh.. 
Kain cotton jenis tebal, tak jarang dan berkualiti tinggi!

 CODE: JT01
CODE: JT02
CODE: JT03

Till then, have a nice day ahead dearies.

Assalamualaikum :)


7 feedback(s):

Nur Inani said...

bandung memg tempt pling sesuai kalau nk beli belah :)

ain syafieqa said...

salam, kat mana ye beli inner shawl tu. Nampak cantik terletak je..hehe

Lyana Hisham said...

inner ni kite jual :)

ASLIZA said...

salam lyana....kain JT03 ada lagi tak? nak yang itu

Lyana Hisham said...

Ada yunk :)

cikdiba said...

lyana, boleh share nama kedai yg u tempah baju tu? thanks.

~ Red Tulip ~ said...

hi...

bole sharekan contact no supir and nama kedai yang u tempah baju kat pasar baru tu tak?pretty pliss...



 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com