Saturday, February 22, 2014

REVIEW PART 1: SHAKLEE TU BAGUS KE?

Assalamualaikum..

Supplement bukan bertujuan untuk merawat, jauh sekali untuk mengubati penyakit. This facts you need to bear in mind. But insyaAllah supplement boleh membantu menjadi pemangkin kepada penyembuhan penyakit.

Okayh let me give you an example.

Seorang pesakit cancer, dia undergo Chemotherapy treatment. 
Macam yang kita sedia maklum, Chemotherapy nih kills cancer cells and also other body cells too.
Sebab tu lah orang yang lepas treatment Chemotherapy nih kulit jadi makin gelap, kecut and kusam tak bermaya sebab sel dalam badan dia dimusnahkan,
Here Shaklee offers Vivix for patients yang lepas treatment Chemotherapy sebab nya Vivix nih helps to renew back our body cells.

Apa yang ada dalam Vivix yang membantu untuk renew back body cells?




It's Muscadine Grapes.


Satu-satunya anggur yg mempunyai 20 kromosom yg bermanfaat untuk kesihatan. Disebabkan tambahan kromosom nih, Anggur Muscadine menyediakan lebih banyak faedah kesihatan termasuk lah fungsi imun yang tinggi dan juga anti oksidan yang terbaik. 

Anggur ini mempunyai ciri-ciri untuk menghentikan bahan kimia yang menjadi penyebab kanser, juga sebagai anti-virus dan anti-bakteria iaitu Ellagic Acid.

Several Facts about Ellagic Acid.

First, Ellagic Acid kills cancer cells:
Healthy cells have a normal life cycle of approximately 120 days before they die. This process is called apoptosis (natural cell death). The body replaces these dying cells with healthy cells. Conversely, cancer cells do not die. They multiply by division, making 2 cancer cells, then 4, 8, 16, 32 and so on. In lab tests, Ellagic Acid caused the cancer cells to go through the normal apoptosis process without damaging healthy cells. Chemotherapy, radiation, and most conventional treatments cause the death of cancer cells and healthy cells indiscriminately, possibly destroying the immune system in the process. Ellagic Acid is clearly the sensible choice.
Second, Ellagic Acid stops the growth of tumors:
Rats that consumed 5% to 10% of their diet as freeze-dried black raspberries and strawberries showed dramatic reductions in the growth of precancerous cells and tumor progression, the researchers found. And in other animal tests, Stoner told Reuters Health, the berries reduced colon cancer growth by 80%. The Ohio Department of Agriculture supported the research Stoner presented at the meeting.
http://www.oregon-berries.com/cx15/sx-rx-haltcancer.pdf
Third, Ellagic Acid causes G-arrest:
The Hollings Cancer Institute at the University of South Carolina has conducted a double blind study on a group of 500 cervical cancer patients that had everyone excited. Nine years of study have shown that a natural product called Ellagic acid is causing G-arrest within 48 hours (inhibiting and stopping mitosis-cancer cell division), and apoptosis (normal cell death) within 72 hours, for breast, pancreas, esophageal, skin, colon and prostate cancer cells.
http://www.ellagic.net/
Fourth, Ellagic Acid helps prevent cancer, birth defects, etc.
European medical studies also demonstrate that Ellagic Acid is known to lower the incidence of birth defects, promote wound healing, reduce heart disease, and may reduce or reverse chemically induced liver fibrosis.
http://www.hopeforcancer.com/Ellagic.htm
Fifth, Ellagic Acid does a lot of other good things:
From Dr Glen Halvorson’s Book, Chemopreventive Properties of ..Phytochemicals, we learn that Ellagic Acid is anti-bacterial, it destroys the H. pylori bacteria responsible for stomach ulcers, it protects the liver and liver function, it binds with carcinogens (chemicals that cause cancer) making them inactive, it prevents carcinogens from binding to DNA and it reduces glucose levels (aids in management of diabetes).
http://www.mnwelldir.org/docs/cancer1/altthrpy.htm
Sixth, Ellagic Acid (i.e. from ellagitannins), is combined with glucose, making sure that cancer cells get a larger dose of ellagic acid than normal cells because cancer cells consume about 15 times more glucose than other cells. This means cancer cells probably get far more ellagic acid than normal cells:
Although ellagic acid is the bioactive agent that offers protection, the phytochemical is generally ingested in the form of another biochemical called ellagitannin. Plants produce ellagic acid and glucose that combine to form ellagitannins, which are water-soluble compounds that are easier for animals to absorb in their diets. Consequently, small amounts of ellagitannins derived from natural sources may be more effective in the human diet than large doses of purified ellagic acid.
http://micro.magnet.fsu.edu/phytochemicals/pages/ellagicacid.html
So here, saya tak kata Vivix itself boleh merawat penyakit Cancer. Tetapi, insyaAllah Vivix berupaya untuk membantu dalam proses merawat penyakit Cancer selain disertai dengan treatment lain yang disarankan oleh Doktor-doktor Perubatan.

InsyaAllah next entry saya akan kupas mengenai other Supplements pulak. 

Till then lovelies. Happy weekend.

Assalamualaikum :)

Nur Liyana Mohamed Norhisham
Your Shaklee Independent Distributor with ID 961271
Email: lyanahisham@yahoo.com
WeChat ID: lyanahisham

Thursday, February 20, 2014

Dunia Shaklee Part 2.

Assalamualaikum..

As promised before, kali nih part 2 pulak and this time saya nak cerita kat uols bagaimana Shaklee menjadikan diri saya lebih POSITIVE, lebih COOL, lebih BERSABAR and also alhamdulillah memberikan income yang tak pernah lagi saya bayangkan untuk saya peroleh dengan usia yang mencecah 25 tahun this year.

Saya bermula selepas berkahwin, bulan June last year. Masa tu memang dah consume ESP Shaklee, dah jatuh cinta habiss dah dengan ESP. Terus rasa why don't I become a member and share the benefits to others as well? So I decided to register as a Shaklee Independent Distributor and then saya bermula dari ZERO dengan my dear mentor Nana.

Honestly, Nana is the best mentor anyone could ever get. Seriously, dengan segala tunjuk ajar yang dia berikan and dia share dengan saya lah merupakan permulaan untuk saya terus maju dan maju dalam business nih. Setiap hari, setiap jam sure whatsapp dia untuk tanya itu tanya ini. Sebab kita newbie kan ape pun tak tahu so surely we need a MENTOR to guide kita apa steps yang diperlukan untuk success.

I learn to do sales, marketing and all on my own selain menjadikan Nana sebagai sumber inspirasi saya. Alhamdulillah, bulan kedua jer dah mula merasa income FOUR FIGURES even masa tu belum lah melebihi gaji kerja 'makan gaji'. And that time saya mula dapat rezeki anak business yang mula bertambah seorang demi seorang. Semuanya datang sendiri, saya tak pernah cari. Saya cuma keep on sharing and sharing, nak semua merasa sendiri kebaikan Shaklee. Kalau uols nak tahu, most of my anak business adalah my customers yang berpuas hati lepas consume Shaklee.

Masuk bulan September, income dah melebihi gaji kerja 'makan gaji' dan nilai tersebut terus meningkat dan meningkat sampai lah sekarang. Rasa macam mimpi pun ada, macam tak percaya I had been through this far dalam Shaklee. Banyak sungguh kemanisan yang saya sendiri dah rasakan and I am happy that I could share it with my husband and my families. Then I realize kemanisan itu semakin bertambah apabila saya dapat melahirkan anak business dengan income FOUR FIGURES as well, manisnya lebih terasa daripada melihat income sendiri yang dah mula mencecah FIVE FIGURES. Alhamdulillah..

Tak salah kita mengejar kekayaan. Malahan Islam menggalakkan umatnya untuk mencari kekayaan. 'Tangan yang memberi lebih baik daripada tangan yang menerima..' Tak mungkin kita dapat memberi andai kita sendiri 'kais pagi makan pagi, kais petang makan petang..' Kalau dulu kita hanya mampu bersedekah dengan note RM1, RM5 atau paling banyak RM10, andai kekayaan itu diberikan sebagai kelebihan kita bukan kah lebih besar nilai yang kita boleh sedekah kan? Lebih ramai orang yang memerlukan yang boleh kita bantu.. InsyaAllah.

Sekarang nih, separuh masa harian saya cuba peruntukkan untuk kesemua anak cucu business saya. InsyaAllah soon I will have more and more time to spend with them, to guide them insyaAllah hingga ke tahap yang kini saya perolehi. Kalau boleh nak semua orang Islam berjaya dan kaya supaya dapat kita sama-sama gunakan untuk jalan yang diredhai Allah. InsyaAllah..

So here, saya nak share few contacts untuk uols hubungi andai uols ingin menyertai group kami. We're always helping each other, motivating and beri aura-aura positive sahaja. Tak kisah sama ada uols nak join untuk jadikan Shaklee sebagai makanan supplement tambahan atau pun uols nak business just like us :)

Below are the names of my Shaklee babies yang terbaik, you may contact them through Whatsapp if you wanna know more about being a Shaklee Independent Distributor or member.

NOOR HAFIDA: 013-4674616
AINUR FARAHIN : 017- 7834189
NORALIZA : 012-7852053
SUHAILAH : 011-17631063
NOOR HAYATI : 014-8270133
NAJAHA: 019-7000254
NAJWA : 012-6305075

or if you insist nak contact me boleh email to lyanahisham@yahoo.com or add me at WeChat my id is lyanahisham.

Shaklee bukan MLM head hunting. Itu satu perkara yang saya nak highlight. Bukan cari orang dapat 'uang' yer. We sell products from Shaklee, we gain comission and bonus. InsyaAllah Shaklee is the best products and naturally safe for our body.

Till then, may Allah ease your days ahead.

Assalamualaikum.


Monday, February 17, 2014

A Short Holiday to Kuantan, Pahang

Assalamualaikum lovelies..

It has been a while since I wrote about my personal life. Lately asyik cakap pasal health and supplements jer kan? So today, nak cerita kisah weekend lepas. Lama jugak tak jalan-jalan since balik dari Bandung end of last year. Kalau tak ada jer tempat nak pergi, sebelum ada extra handbag kan.. Hiks!

Kebetulan. My hubby dapat wedding invitation from his colleague. Pulak tu, his wife rupanya my hubby punya senior masa dia study kat UMP dulu. What a small world kan?



Kitorang bertolak pagi around 8 am macam tu, siap sempat COD barang Shaklee untuk customer kat Tangkak lepas tuu singgah breakfast nasi lemak kat tepi jalan. We reached Kuantan around 1 pm macam tuu terus singgah mall kejap terhegeh-hegeh nak beli present.


Congratulations Mr Adly and Mrs Mahfuzah. May Allah bless your marriage and give you eternal happiness until jannah. Aminn..

Next, taraaaa.. Check in kat The Zenith Hotel depan East Cost Mall aje senang nak pergi shopping.



Dinner hubby bawa makan kat tempat yang quite cosy, Crocodile Rock. Nak makan western boleh lah pergi sana the food and drinks were good. I give them 8 over 10.



Menu: Lamb Leg


Menu: Sirloin Steak


Dessert: Red Velvet

 The next morning, we had our breakfast at 9 am. The hotel menus are all good and delicious. Sampai tak tau nak makan ape tau tak...... Semua tempting!



 Check out macam biasa lah pukul 12 pm something. Lepas tu hubby bawa jalan-jalan all around Kuantan. Dia kan expert, 4 years belajar degree kat UMP :)



Teluk Cempedak.


The view was awesome. SubhanAllah..

I was totally amazed, lama tak tengok pantai.



Kula Cakes.




Thank you dear hubby for the treats. Everything semua sedappp! Gemok lah isteri awak lepas nih banyak sangat makan benda manissss.. Teehee :D

Sekarang still with one handbag. Doakan lepas nih handbag bertambah jadi dua ya? Insya-Allah..

Till then. Have a lovely day peeps.

Assalamualaikum.

NOTE: Next aim for cuti cuti Malaysia -> The Banjaran

Wednesday, February 12, 2014

Product Sharing: Vita Lea Iron Formula & Sustained Release Vita C untuk Penyakit Tekanan Darah Rendah.

Assalamualaikum..

I could still remember during my primary school days, every Monday morning mesti ada perhimpunan sekolah.. Perkara paling I tak suka masa sekolah rendah sebab perhimpunan tu kena berdiri, lamaaaaa. Pernah sampai sejam setengah. Tak tahu lah apa rasional nya cikgu suruh student berdiri.

And after around 40 mins perhimpunan bermula, I was one of the students sitting outside the hall depan kipas. Kenapa? Sebab I fainted, pitam. Pitam tu adalah jatuh secara tiba-tiba, selepas cikgu-cikgu kat depan semua tiba-tiba hilang dari pandangan mata. Jadi kabur. Sedar-sedar dah depan kipas, terlelap siap.

Why on earth that happened to me?

Sebab, I ada tekanan darah yang rendah. Well, rasanya tak critical lagi lah sebab tak de lah always pening and nak pitam. It will happen only if I lambat makan, I skip meals and I stand too long. Kes pitam kat perhimpunan ni berlarutan sampai I Form 2 then no more. Sebab, I pindah sekolah asrama penuh, perhimpunan duduk atas kerusi plastik. Fuhhhh.. Tapi, I still remember the day I pengsan during class, sebab I skip breakfast konon nak tunggu pukul 10 am punya break last-last pukul 9 am dah pitam.

Then during kat Johor Matriculation College, sure classmates akan ingat kisah I pengsan kat Chemistry Lab sebab I jatuh pengsan sampai luka kat forehead. Kisah nya pagi tu I tak breakfast, but I did drink a mug of milo. Tak tahu suddenly tiba-tiba nak pitam so I baring la kat meja. Sedar-sedar terjelepuk jatuh dahi siap hentak lantai makmal. Berdarah and luka.. My friends siap trauma, tengok I jatuh tiba-tiba. Masuk hospital siap, kena masuk air garam.

Another thing pasal sukan. Kalau lari mesti ambil acara yang 100m or 200m, tak boleh lebih nanti memang akan jatuh and pitam lepas tuu nafas jadi laju gilaa.. So my name memang selalu masuk acara yang short distance sahaja, long distance ke or merentas desa memang cannot go. Kalau nak paksa masuk boleh jer, standby la PBSM sesiap yer.

Ini lah antara kisah antara I dengan Penyakit Tekanan Darah Rendah, so called Anemia.  I need to overcome this, sebab kalau pregnant nanti dangerous kat baby. Like my previous case, tak nak la cerita nanti nangis kangg....

Everything change when I start consume Vita Lea Iron Formula and Sustained Release Vita C by Shaklee. Alhamdulillah, now terskip meals pun masih terasa nikmat kesihatan. Syukur..


Secara ringkasnya, Vita Lea Iron Formula by Shaklee mengandungi semua jenis vitamin yang diperlukan oleh badan. For more info, you may refer to this entry :)

Facts: To have all the irons being absorb completely in our body, we need to take Vita Lea with Vitamin C. So it won't be a waste since 100% of the irons will be absorb in our body. For more info, you may refer to this entry to read more about Sustained Release Vita C by Shaklee.


If you need more info, to place order or futher questions, do not hesitate to email me at lyanahisham@yahoo.com. Insya-Allah I guarantee you the best and full consultation as well.

Till then, may Allah bless.

Nur Liyana Mohamed Norhisham
Your Shaklee Independent Distributor with ID 961271
Email: lyanahisham@yahoo.com
WeChat ID: lyanahisham

 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com