Monday, March 31, 2014

Penyelarasan Harga oleh Shaklee Malaysia Sdn Bhd

Assalamualaikum and Happy Monday :)



Currently Shaklee Malaysia Sdn Bhd dah strict kan penyelarasan harga SERTA MERTA.

Harga Ahli ➡ Untuk SID atau Ahli Shaklee yang berdaftar sahaja

Harga Retail ➡ Untuk yang selain SID / Ahli Shaklee berdaftar

So kalau uols nak menikmati keistimewaan membeli dengan HARGA AHLI, uols sangat dialu-alukan untuk mendaftar sebagai Shaklee member di bawah organisasi Spectacular-Pearls, di bawah bimbingan saya sendiri :)

Banyak ke beza HARGA AHLI dengan HARGA RETAIL? 


Around 20-30% juga, banyak tuuuu...

Tak berminat nak register?

It's okay but please do respect our privilege as a Shaklee Distributor, tak nak lah mintak discount melampau-lampau. Yang penting, we serve and consult you on our very best.

As for me, customers saya mendapat HAK KEISTIMEWAAN untuk contact saya terus secara Whatsapp or Message anytime untuk follow up or untuk bertanya apa sahaja. This is what I ajar my Shaklee babies as well

Bagaimana cara mendaftar?

Member Fee cuma RM65 + postage RM10 to Semenanjung Malaysia or postage RM20 to Sabah / Sarawak. Ini untuk seumur hidup, no need to renew yer.

Kebaikan lain yang uols boleh dapat sebagai Shaklee Member:

✔Bonus dalam bentuk cash




✔Kalau tiba tiba nak ubah fikiran dari MAKAN SENDIRI kepada NAK BUSINESS, uols dah ada dalam group yang sedia bimbing uols untuk berjaya

✔Nak MAKAN SENDIRI jer? Pun boleyyyh, takde hal laa..

Email to lyanahisham@yahoo.com or add me at WeChat (ID lyanahisham) untuk mendaftar sebagai Shaklee Independent Distributor dan menikmati pembelian dengan harga ahli :)


Till then, have a nice day ahead lovelies.

Assalamualaikum...


Tuesday, March 25, 2014

Throwback: Hubby and His Ligament Tear.

Assalamualaikum

My husband bukan seorang atlet negara, jauh sekali atlet dunia.
Dulu kan, I always called him 'Kaki Bangku', cause I never saw him playing football ke or futsal. Dia nih badminton selalu laa, yang part sepak sepak memang tak ahh.


Entah macam mana, tiba tiba terjebak dengan futsal. Kisahnya, kena cabar dengan budak office lettew. So pergi lah dia dengan beraninya bermain futsal buat pertama kalinya. Balik balik jer call,

"Sayang,  diorang tak caya B first time main futsal."
"Ohh ye ke?"
"Haah laa.."
"Asal lak dorang tak caya?"
"Sebab dorang kata B terrer!"
"Pfffftttttt!"

Haha memang.

Suami ni kalau puji diri sendiri depan isteri memang overload sikit.

Layankan jer.

So isteri yang baik mesti lah support suami. Dapat bonus Shaklee tanya dia nak apa sebab tak nak lah beli benda dia tak pakai. Terus nak kasut futsal uols. Semangat kan?

"Dah tu selama nih pergi main pakai kasut apa?"
"Kasut yang pakai pergi main badminton laa.."
"Pun bolehhhhh.."

Sampai lah satu malam nih, balik main futsal jer suami call.

"Sayang, B injured!"
"Hah? Luka ke?"

Sebelum nih ada la kesan luka kat siku and lutut sebab tergolek lettew masa jadi keeper.

"Tak luka.. Rasa otot koyak nih sakit dia lain macam tak leh bent jer.."
"Alahai.."

Tak terkata. Esok pagi kaki tak leh gerak terus .. Allah! Dah lah saya jauh. Nasib baik ada kawan dia bawa pergi check terus kat KPJ Pasir Gudang.

Kena scan and then kena admitted. Doctor ada buat treatment, injection and physio. MC seminggu, admitted sehari lepas tu balik Muar biar nurse kat Muar nih jaga pulak yer. As a wife, I really risau lah kaki dia lambat recover. Tak sampai hati dengar dia mengeluh sakit, solat pun pakai kerusi.

So lepas refer pada several of pharmacist people, I bought for him VIVIX Shaklee. Mahal sikit but apa lah sangat demi untuk kesembuhan suami :')


Malam nih bagi dia minum, esok nya dia dah boleh gerak-gerak sikit. Esoknya lagi dah laju jer jalan even tak de lah jalan perfect lagi kan. Esoknya lagi, ehh laju jer naik tangga. And then dah boleh drive dah. Alhamdulillah..

After check up Doctor pun impressed sebab quite a fast recovery but still no futsal within 6 months yer. Kalau jadi lagi takut kena operate kang lagi laaaa..

Just sharing from my own experience with Vivix. Sekarang saya pun mula consume sebab ever since mengecek sikit sikit kat suami terasa kulit muka and badan macam makin tegang and halus! Yang ambil untuk kecantikan and kesihatan tak perlu pun ambil daily, twice a week should be enough :)

Till then. Have a nice day ahead lovelies.

Assalamualaikum.

Nur Liyana
Shaklee ID 961271
lyanahisham@yahoo.com

Sunday, March 23, 2014

REVIEW PART 3: SET KECANTIKAN SHAKLEE

Assalamualaikum

Previously Shaklee ada anjurkan Seminar untuk Kecantikan, ada talk from Shaklee Nutritionist iaitu Pn Sarah. So here nak share sikit info dengan uols.

Basically menurut Puan Sarah (Nutritionist Shaklee), Vitamin untuk set kecantikan Shaklee ada banyak.. Tapi yang paling terbaik dan bagus bertindak untuk kecantikan ialah:

  • Vitamin E
  • Vitamin C
  • ESP
  • Vivix
  • CoQ Health
  • Collagen Powder


Untuk mendapat kulit yang CANTIK, MULUS & GEBU ada 5 STEPS yang Shaklee provide untuk kita amalkan. Selain untuk kulit yang cantik, gebu dan mulus, 5 STEPS ini juga dapat menampakkan wajah kita lebih muda dari usia sebenar. Ini adalah kerana 5 STEPS ini bertindak dari dalam (sel-sel badan) dan bukan hanya lapisan dermis (bahagian luar kulit).


So what are the 5 STEPS? Meh saya huraikan satu demi satu.
 
Step 1-MELAMBATKAN PROSES PENUAAN (VIVIX)

Vivix merupakan extract daripada:


-Polyganum Aspidatum (anti aging )
-Anggur Muscadine~ lebih cromosom (bertindak lebih bagus)
-Lobak Ungu (Kaya dengan polifenol)
-Elderberry
 
Khasiat vivix:

-10 kali lebih berkuasa daripada resveratrol(sejenis polifenol) iaitu anti aging terbaik. Saintis Shaklee ada compare vivix dengan resveratrol dan terbukti vivix 10x lebih berkuasa
-Bagus untuk memperbaiki DNA. DNA yang sihat akan menghasilkan sel yang sihat
-Pertahanan Sel, mempertahankan sel daripada terkena serangan penyakit
-Meningkatkan prestasi sel.. Bila sel sihat, organ pun akan sihat. Maka penyakit dapat dijauhi insyaAllah..



Additional Info:

-DNA boleh musnah melalui Radikal bebas dan Penuaan. Radikal bebas boleh dapat akibat pencemaran, pemakanan yang tidak sihat dan stress.
-DNA yang rosak boleh mengakibatkan kanser.
-Vivix membantu mengurangkan sel kulit mati.
-Vivix kurangkan risiko sakit jantung dan radang sel melalui pembaikan sel.
-Vivix memberi kesan ke atas MITOCHONDRIA (memperbanyakkan). Kekurangan MITOCHONDRIA boleh menyebabkan arthitis & sakit buah pinggang.
-Vivix membantu melambatkan penghasilan AGE PROTEIN. AGE PROTEIN terbentuk dari gabungan protien+gula yang boleh menyebabkan sel-sel mati. Ianya boleh mengakibatkan penyakit diabetes.
 
STEP 2~MEMBAIKI PEREDARAN DARAH & PERLINDUNGAN MATAHARI (COQ HEALTH)



COQ HEALTH terdiri daripada:

-COQ10, banyak terdapat dalam mitochondria-sumber dari YIS
-Vitamin E (sumber dari SOYA)
-Teh hijau
 
**Bila kita ambil vivix, ianya bantu banyakkan mitochondria dalam tubuh dan pengambilan COQ health membantu memperbanyakkan coq10 dalam mitochondria
 
Khasiat COQ 10:

-Paling bagus untuk membaiki peredaran darah
-Tingkatkan penghasilan tenaga dalam sel
-tinggi antioksidan(perlindungan uv)
 
**Coq10 paling tinggi masa umur 20 tahun sebab tu badan kita lebih bertenaga berbanding sekarang. Jadi,dengan pengambilan coq10 boleh meningkatkan semula tenaga.
**Peredaran darah yang sihat-------> kulit cantik kerana oksigen dan nutrien dibawa dengan sempurna ke seluruh sel kulit..
**Peredaran darah yang lemah ------> kulit kusam + kasar + pigmentation
 
Hasil penggunaan COQ health:

-Kulit cerah, gebu dan sekata
-Kulit tegang dan awet muda
-Kulit sekata dan kurang tompok pigmentation
 
**Pn Sarah juga kata bahawa penghasilan sel yang sihat amat penting untuk mendapatkan kulit yang lebih cantik. Jadi, coq10 mempunyai kuasa meningkatkan tenaga sel berbanding produk Shaklee yang lain.
 
STEP 3~PENGHASILAN KOLAGEN (SHAKLEE COLLAGEN POWDER)


Kolagen membantu memberi kelembapan dari rambut sampai kaki.
 
Kolagen shaklee terhasil dari sisik ikan merah yang KUAT TEKANAN & DAYA TAHAN and mampu hidup 5m jauh ke dasar laut.
 
**Manusia boleh dive sampai 4m sahaja.. Lebih daripada tu tekanan yang terlalu tinggi tak dapat ditampung oleh badan dan boleh mengakibatkan arteri darah pecah.. Tapi ikan merah boleh hidup sehingga 5m ke bawah di mana ia tahan tekanan lagi tinggi dari manusia.
 
Istimewanya collagen daripada Shaklee:

-Saiz molekul 1000 dalton membuatkan ianya lebih mudah diserap badan.. Kolagen biasa bersaiz 3000 dalton
-Saiz paling optimum utk penyerapan kolagen ialah 1000 dalton.. Kurang daripada itu buatkan ia susah nak diserap atau cepat musnah
-Memelihara keanjalan kulit iaitu hasil dari ramuan kolagen -sisik ikan, kerangan laut, bakteria baik
-Membantu penghidratan hasil dari ramuan-ekstrak biji camelia, ekstrak pfaffia. Turut mengandungi isoflavones yang sangat baik untuk kesihatan (menurunkan kadar kolesterol)
-Anti oksidan tinggi hasil dari ramuan-vit c, vit b2 & b6 dari jagung
-Mengandungi Probiotik Lactobacilus acidophilus untuk meningkatkan penyerapan Shaklee Collagen Powder dalam usus kecil.
 
**Sumber glucosamine untuk penghasilan synovial fluid bagus untuk mereka yang kerap sakit sendiri kerana bantu menambah kolagen pada sendi
 
STEP 4~PERLINDUNGAN ANTIOKSIDAN ( VITAMIN C+VITAMIN E)


Vitamin C shaklee dari ekstrak jagung. Keistimewaan Vitamin C sekarang berbanding setahun dulu:
 
*Ditambah dengan BIOFLAVONOIDS (bantu penyerapan Vitamin C + bantu cegah Vitamin C dari oxidization)
*Pembebasan perlahan-lahan setiap 5 jam
 
Kuasa Vitamin C:

-Antioksidan yang tinggi
-Bantu penghasilan kolagen
-Tingkatkan sistem imun badan-Darah putih perlukan vitamin c untuk terhasil
-Kulit CERAH,TEGANG GEBU
 
*Merokok memusnahkan vitamin C dalam badan
 
Kuasa Vitamin E:

-Antioksidan yang kuat
-Melindungi dari UV
 
**Untuk mereka yang kerap terdedah dengan cahaya matahari boleh ambil sebiji vitamin c + sebijik vitamin e di awal pagi
 
**Vitamin E lebih baik diambil selepas makan kerana vitamin E tergolong dalam vitamin larut lemak (A,D,E,K). Vitamin E juga boleh diambil 2x sehari.
 
Step 5~ KHASIAT KULIT (ESP)


-Non GMO iaitu semula jadi dan tidak diubah secara genetik
-Shaklee memantau soya dari pada tempoh awal sehingga matang dan pilih hanya soya yang terbaik

Untuk yang kurang tahu apa BEZA antara soya NON GMO dengan soya GMO:

Soya Shaklee ditanam secara semula jadi tanpa proses GMO (Genetically Modified Organism) yang mengubah sel-sel semula jadi nya sehingga merosakkan kesihatan manusia dengan pengambilan yang telah disyorkan oleh pakar.

Maksudnya, Shaklee tanam dan biakkan soya secara semula jadi tanpa sebarang bahan kimia yang digunakan secara langsung atau tidak langsung. So here, takde isu bahaya kepada kesihatan, baik dari sudut agama atau sudut teknologi pertanian dan pemakanan.

Masih kurang faham?

Okay macam nih... Soya, tumbuhan dan haiwan masa sekarang nih seiring dengan teknologi yang semakin maju dan pertambahan penduduk dunia yang semakin ramai menyebabkan kebanyakan penternak menggunakan cara suntikan pengubah genetik atau dalam bahasa teknologinya, Genetically Modified Organism (GMO).

Ini bertujuan untuk membanyakkan hasil tanaman atau mempercepat tumbesaran haiwan supaya boleh cepat diproses sebagai makanan atau minuman kepada pengguna di seluruh dunia.

So here, take note ESP Shaklee adalah SEMULA JADI @ NATURAL. InsyaAllah antara supplement yang terbaik untuk badan kita. 


-ESP juga memiliki 9 amino asid yang lengkap
(badan manusia boleh menghasilkan 11 jenis asid amino tetapi tak boleh hasilkan 9 jenis asid amino. Kesembilan asid amino terdapat dalam ESP)
 
**Protein ialah blok asas penghasilan sel badan ( key benefit of ESP). Sekiranya badan cukup sumber protein---> Kulit akan cantik, kuku + rambut cantik.. Otot juga lebih sihat.

**Protein juga merangsang penghasilan kolagen dalam badan. Since ESP nih memang high in protein, so yang ambil secara consistent insyaAllah kulit memang lebih halus mulus, gebu, cerah dan tegang.

For more inquiries or orders, you may email to lyanahisham@yahoo.com :)

Have a bless day ahead beautiful people.

Assalamualaikum.

Monday, March 17, 2014

Hansaegee Nature Product Review

Assalamualaikum

Hello lovelies. Hari nih I wanna share about products from Hansaegee Nature yang memang dah lama jugak I pakai nih baru berkesempatan nak share dengan uols semua.

All the products are from South Korea, imported by Hansaegee Nature. Memandangkan I memang jenis yang pemalas nak pergi facial kat mana-mana beauty spa and all, so memang biasa buat sendiri jelah kat rumah :)

So here nak review pasal 2 choosen products: Beauty Clinic and Beauty Forever.

Siap dapat FREE GIFT PEN lagi :)

Sulfur Blackhead Suction Nose Pack


This is a nose pack. Memang nose pack banyak bersepah jual kat luar sana. But, nose pack from Hansaegee Nature nih special sebab dia ada 2 steps.

1st: Sulfur Nose Pack yang bertindak untuk menarik segala whitehead dan blackhead pada hidung.

2nd: Pore Stamping Serum pula bertindak untuk mengecilkan semula pori dan menyahkan segala lebihan minyak yang mungkin tak terlekat pada nose pack tadi.

Hebat tak? Dia bertindak 2 in 1 gituuu..

 Let me teach you on how to use the nose pack, kot kot lah ada yang first time ke tengok menda alah nih kan :)

Mula-mula sekali sila basahkan hidung anda. Mesti pastikan basah yer kalau tak nanti nose pack tak melekat dengan betul. Then take the nose pack and peel it off from the plastic liner. Tampal kan dekat hidung uols dan biarkan dalam 15-20 minutes.


Sementara itu boleh selfie, tidur tak digalakkan sebab nanti dari 15-20 minutes akan jadi 2 jam (haha it happened to me before!)

When the time is up, sila remove dan tarik dengan pantas kalau slow nanti ada kebarangkalian whitehead and blackhead ada yang berdegil tak nak tinggalkan hidung uols. Lepas remove pergi cuci hidung anda dan sapu lah Pore Stamp Serum yer.

Yeay! Hidung ku sudah licin gittew, pori pun sudah mengecil. I likeeeee.

My hubby and my lil sister pun pakai jugak.



Hasilnyaaa.. Tada...

Did you spot the white things? That's our whiteheads! Puas hati gilaaa rasa tengok whitehead melekat pada nose pack.

Kalau uols jenis yang ada blackheads kan, nanti lagi laa banyak melekat-lekat kat situ. As for us, memang tak banyak sebab we usually did this activity once a week :)

Vita Collagen Serum Esthetic Solution Mask and NMF Hydrating Esthetic Solution Mask


Seriously, I really love the mask. Memang nipis and cool jer bila pakai. Yang paling best, masa lepas remove mask tu wallaaaaa.. Kulit terasa soft and lembap jer :)

The best about mask yang I pakai nih ialah dia ada serum yang buat my skin rasa lebih soft and moist. Then rasa tegang jer tu yang kelebihan dia ANTI WRINKLE as well. So nak kulit maintain sampai umur 30's 40's ke atas meh lah amalkan daripada sekarang yer. Selain sibuk telan Shaklee punya supplement, luaran pun kena lah jaga as well and I choose this product sebab dia natural :)

As for Hubby, dia kan kerja selalu terdedah pada cahaya matahari. Kulit memang jadi kering and sometimes mengelupas! So mask yang nih yang terbaik untuk dia.

Lelaki yang pemalas nak facial muka pun sangat lah di recommend untuk try sebab mask nih dah cukup nak buat kulit uols glowing and lembut! My hubby memang suka betul kalau nampak I pakai jer mesti dia buat muka comel, "Sayang, pakai kan B jugak please.."

Sebab saya isteri yang baik hati nak suami pun kulit halus mulus, selalunya memang we all pakai bersama-sama sambil masing-masing online atau membuta! :P

So yang nak join kitorang cuba products from Hansaegee Nature nih you may click below link and then you may start shopping :)


Ciao. Assalamualaikum.


REVIEW PART 2: SET SLIMMING SHAKLEE

Assalamualaikum..

Okay kali nih saya nak buat review mengenai Set Slimming Shaklee.
Basically apa yang ada dalam Set Slimming Shaklee?

Untuk yang nak reduce weight tak banyak sangat and just nak maintain:

Lecithin
Alfalfa/Herb Lax
Cinch Shake



Untuk yang memang nak reduce banyak, sebab badan overweight:

Lecithin
Omega
Alfalfa & Herb Lax
Cinch Shake
Cinch Tea

Lecithin and Omega nih fungsi dia sama jer, untuk membakar lemak. Cuma Omega nih dia bantu untuk merendahkan kadar kolestrol dalam badan.



Lecithin Shaklee diekstrak dari kacang soya organik yang non-GMO (genetically modified organism). Setiap kapsul megandungi 530mg lecithin termasuk 80mg kolin dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu. Lecithin Shaklee kaya dengan "polyunsaturated fat", di mana ia juga meningkatkan kadar HDL & menurunkan kadar LDL (kolesterol jahat) di dalam badan. Lecithin Shaklee juga dikenali sebagai pengemulsi semulajadi kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak. Jadi, Lecithin akan menyebabkan lemak itu terapung dalam darah dan mencegah lemak dari melekat pada dinding membran.

Kolesterol tidak boleh dilihat dengan mata kasar kerana ia berada dalam saluran darah. Sebaik-baiknya kandungan kolesterol dalam badan seseorang dewasa itu perlu di bawah 5.2 mmol/L. Kolesterol pula terbahagi kepada dua iaitu kolesterol jahat yang merujuk kepada LDL dan kolesterol baik pula HDL. LDL akan membuatkan pembuluh darah tersumbat manakala HDL akan membawa kolesterol ke pembuluh darah untuk dibawa ke hati dan seterusnya akan dikeluarkan dari tubuh. Omega Guard Shaklee terdiri daripada asid lemak Omega-3 yang bertindak dengan hormon termasuk hormon leptin yang mempunyai kaitan dengan rasa lapar. Kajian menunjukkan pengambilan asid lemak Omega-3 membantu menjadikan tubuh kita sebagai ‘mesin pembakar lemak’. Selain itu, Omega-3 juga mengurangkan kadar lemak trigliserida dan meningkatkan kadar HDL (kolesterol baik) di dalam badan.

Alfalfa and Herb Lax pula berfungsi untuk memberikan kita rasa lebih lawas untuk membuang air. Dalam proses ni lah segala lemak-lemak dan toksin akan disingkirkan daripada badan.



Apakah kandungan dalam Herb Lax yang boleh memberikan rasa lawas?

Buckhon Bark untuk melembutkan najis bagi memudahkan pergerakan serta memberikan kelembapan kepada usus.

Licorice root membantu proses detoksifikasi.

Sementara itu, Alfalfa juga bagus untuk lawas cuma tak sekuat herb lax. Sebab kat sini Herb Lax nih memang fungsi utamanya untuk memberikan rasa lawas, Alfalfa pula banyak manfaat lain seperti untuk kesuburan dan lain-lain. Read here for more info.

Sekarang saya beralih pula kepada Cinch Shake. Adakah diet uols gagal ?


Selain dari tak control makan dan tak bersenam at all, sememangnya diet uols akan gagal. Okay lah, uols kata uols dah tak makan nasi. Tengah hari tak makan dan uols cuba berlapar. Ada yang berjaya turun dalam 2-3 kg, then rasa selesa lepas tu nak makan nasi lebih sikit dengan anggapan badan dah slim. Tengok-tengok bila tak terkawal, berat mula naik kembali mendadak . Kenapa diet berlapar nih tak menjadi ? Ini lah satu kesan yang di panggil 'yoyo effect'. Masalah yang berlaku di sini ialah bila kita kurang makan, kita bukannya membuang lemak tetapi apa yang berlaku jisim otot kita menjadi lemah dan berkurangan. Jadi yang hilang berat tu cuma lah otot kita sahaja. Bila kita start makan balik, yang bertambah cuma lah lemak. Di sini kita perlu tahu, otot sangat penting untuk menguatkan metabolisme yang mampu membakar lemak.

Dalam Cinch Shake ada 'Leucine'. Apa itu Leucine ?

Leucine ini adalah salah satu sumber protein yang bagus untuk memelihara otot. Cara bekerja leucine ni ialah untuk mengekalkan kekuatan otot kita selepas kita berlapar, diet atau pun selepas kita bersenam dan melakukan aktiviti harian seperti mengemas rumah etc. Mengikut kajian yang dibuat, para atlet biasanya akan mengalami lemah otot dan ini menyebabkan jisim otot berkurang. Dengan adanya leucine ini, jisim otot cuba dikekalkan dan ini membantu otot meningkatkan metabolisme dan seterusnya membakar lemak yang ada. Jadi pentingnya Cinch Shake ini ialah kandungan Leucine protein yang bagus untuk orang yang berdiet.

Beza Cinch dengan ESP.

Produk protein yang popular selain Cinch ialah Energizing Soy Protein atau lebih dikenali sebagai ESP sesuai dijadikan sumber protein, terdapat banyak kelebihannya. Antara beza yang ketara ialah kandungan multivitamin yang lebih banyak terdapat di dalam Cinch berbanding ESP. Mengikut pakar Shaklee, Cinch memang direka khas untuk menguruskan badan. 

Walaubagaimanapun, ESP juga berkesan untuk menguruskan badan. Di dalam Cinch, kandungan Leucine dirahsiakan, sebagai satu patent khas Shaklee supaya kandungan Leucine dalam Cinch tidak dapat ditiru oleh pihak atau syarikat lain.

3 Perisa Terbaik :)


Cinch Shake Shaklee di Malaysia boleh didapati dalam 3 perisa: vanila, coklat dan cafe latte. Biasanya uols boleh beli mengikut favourite. Kalau nak menarik lagi, boleh je gabungkan perisa tersebut, tapi perlulah mengikut kesesuaian dan sukatan diet yang bagus. Jangan pula terlebih protein bahaya tau, nanti silap boleh gemuk. Ada juga yang menggabungkan ESP dan CINCH sebagai minuman pagi pengganti sarapan, dan saya selalu juga campur je ESP dan CINCH di waktu pagi, ternyata memang SEDAP!

Lastly Cinch Tea. Kenapa perlu ambil Cinch Tea bersama dalam set Slimming ini?


Orang yang low metabolism bila dah turun then senang jer nak naik balik. Agak-agak kenapa yer?

It is due to your LOW METABOLISM.

Nak metabolism increase tanpa perlu keluar duit BOLEH. Caranya kena exercise hari-hari consistently mininum 15-20 minutes. Rasa tak mampu? Boleh cuba cara pemakanan. Green Tea adalah salah satunya yang berupaya meningkatkan metabolism dalam badan. Kebanyakan Green Tea yang dijual nih mengandungi kandung bahan kimia yang tinggi dan bukan sumber semula jadi. Produk Shaklee uols tak perlu risau as semuanya NATURALLY SAFE and CLINICALLY TESTED. Ada HALAL and ada KKM as well.

Till then. Next review insyaAllah I will talk about Set Kecantikan Shaklee :)

Assalamualaikum and have a nice day.



 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com