Sunday, October 4, 2015

Kekal KURUS dengan OMEGA GUARD Shaklee selepas BERSALIN.

Assalamualaikum

Untuk hari ini, Lyana ingin berkongsi kepada anda semua berkenaan salah satu produk Shaklee yang under promo pada bulan Oktober ini iaitu OMEGA GUARD.


For those yang memang dah kenal dengan Shaklee, bila sebut pasal OMEGA GUARD jer semua pasti akan kaitkan OMEGA GUARD dengan NAK KURUS and NAK LOOSE WEIGHT. Sebab fungsi utama OMEGA GUARD nih ialah MEMBAKAR LEMAK yang berlebihan dalam badan, terutamanya lemak yang dah lama termendap dalam badan.

Pengalaman Lyana sendiri dengan OMEGA GUARD:

Lyana start consume OMEGA GUARD nih sebenarnya masa Lyana hamil selepas masuk TRIMESTER KEDUA. Sebenarnya Lyana ambil atas saranan daripada doctor gynae yang check up Lyana tiap-tiap bulan tuu.. Doctor kata, "OMEGA is good for baby, untuk brain development sebab OMEGA ada EPA and DHA. You will see the difference kat anak you nanti as he grows up. InshaaAllah dia akan cepat belajar."

So there I started to consume OMEGA GUARD. Ambil untuk baby asalnya but Lyana dapat manfaat lebih daripada itu.

Firstly, berat badan Lyana masa hamil naik secara terkawal dan ramai yang cakap badan Lyana tak naik cuma perut jer yang membesar.

Secondly, kulit muka Lyana jadi pinkish and tak pucat. Paling Lyana teruja, Ayish pun dapat benefit yang sama kulit dia pun sejak lahir sampai sekarang pinkish macam pakai blusher tapi nih original punyaaaa.

And another thing, Lyana takde masalah HIGH BLOOD PRESSURE semasa hamil. My cholesterol pun always under control even Lyana suka makan yang bukan-bukan almaklum lah tekak ibu mengandung nih semua benda nak telan! Tapi tak risau pasal nutrisi tak cukup since Lyana kan consume FULL SET KEHAMILAN SHAKLEE as well :)

Bila time nak bersalin, bukan rezeki Lyana nak bersalin secara normal sebab kepala Ayish lebih besar daripada size tulang pelvis Mama dia. Dah induced and pecah air ketuban but still baby tak turun. So terpaksa lah Lyana 'dipotong'.

Lepas jer bersalin, biasa lah ada perut lebih sikit kan mana ada orang lepas bersalin terus badan jadi macam zaman anak dara balik. Lyana tak pakai bengkung at all sebab tak berani since Lyana kan operation. Ngilu kat bahagian c-sect tu.. But Lyana dah tanamkan azam lepas habis pantang jer WAJIB BACK ON SHAPE! Nak berat before pregnant and nak seluar size 25 balik.

Apa yang Lyana amalkan of course laa SET BERPANTANG SHAKLEE and Lyana ambil FULL SET sebab Lyana kan breastfeed Ayish so boleh lah Ayish sedut sekali all the vitamins and nutrients. Semua Mama nak bagi yang terbaik untuk anak masing-masing kan? So do I.

OMEGA GUARD nih antara yang paling penting dalam SET BERPANTANG SHAKLEE sebab dia membantu anda untuk loose weight and loose size. Paling best, selulit and lebihan kulit pun boleh dihilangkan. Nak lagi terbaik wajib combine kan dengan ESP and LECITHIN inshaaAllah habis pantang badan dah macam anak dara balik.

ESP bantu kawal selera makan and at the same time jadi milk booster so tak kacau production susu.

LECITHIN pulak bertindak sebagai pemecah dan pengemulsi lemak. So makan laa banyak mana pun bila telan LECITHIN nih semua lelemak tadi molekul dia akan ditukarkan menjadi smaller size. So lelemak tadi takkan melekat kat dinding dinding sel dalam badan.


Amalkan secara consistent dan consume dengan cara yang betul inshaaAllah badan anda akan slim and sihat. Dari umur muda nih laa nak kena jaga, kalau dah makin berusia metabolisme akan menjadi semakin rendah. Masa tu kalau badan naik memang susah dah nak turun.

Until now, Lyana masih lagi consume OMEGA GUARD cuma Lyana consume bila perlu sahaja. Apa yang Lyana maksudkan di sini 'bila perlu'? Bila perlu nih sebenarnya bila masa-masa selera makan terlebih sebab makanan semua sedap sedap belaka. Alaa contoh macam masa Hari Raya laa :D

Berkenaan Ayish pulak, yes memang Lyana perasan dia sekarang dah mula faham dengan apa yang Lyana cakap pada dia. He can respond whenever I talk to him. Masa dia 6 bulan dia dah pandai panggil Mama, dia 8 bulan dia pandai sebut Papa dengan mamam. Now Lyana perasan dia pandai sebut Allah mungkin sebab Lyana biasa pasang zikir untuk dia dengar and he loves to listen to azan as well. Mudah-mudahan anak Mama and Papa, Muhammad Aqeef Ayish membesar menjadi anak yang soleh dan berjaya dunia akhirat. AMINN..


Few more days Ayish nak genap 10 months dah. 
Cepatnya awak membesar sayang :')

Special PROMO for OCTOBER 2015:


OMEGA GUARD BUY 6 FREE 1

Tak nak beli 6? Beli 1,2,3,4,5 pun harga lebih murah dan jimat daripada biasa.

Boleh hubungi Lyana untuk order dan konsultasi yang terbaik. InshaaAllah Lyana menjanjikan anda BEST PRICE, SPECIAL TIPS and FAST DELIVERY :)


Your Health and Beauty Consultant
NUR LIYANA | lyanahisham@yahoo.com
Whatsapp: 0162099703
WeChat ID: lyanahisham
Instagram: @lyanashaklee , @lyanahisham_
Facebook: Lyana Hisham or White Lavender (page)


 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com