Sunday, December 18, 2016

Tambah Selera Makan Anak Anda.

Assalamualaikum and Hye :)

Untuk entry kali ini, Lyana ingin berkongsi sedikit sebanyak berkenaan tips untuk menambah selera makan anak anda.


This is my son, Muhammad Aqeef Ayish.


Ayish nih bila Lyana bawa pergi mana mana, semua orang geram sebab gebuuu sangat pipi dia. Walau pun gebuu, tapi dia takde la gemuk or obes, badan sedap sedap peluk jer :D

Ayish nih sebenarnya seorang yang memilih bab bab makan. Dia memang suka makan bubur atau nasi yang dah siap siap gaul dengan ayam atau ikan dan sayur. Biasa sayur pun yang dia suka hanya carrot, broccoli dan bayam.

Lyana ada try bagi pasta or mee, memang dia tak berminat. But it's okay, as a Mama kita beri lah apa yang dia suka asalkan berkhasiat.

Ada satu masa tu, tiba tiba jer selera makan dia merudum. Dia tak nak makan, sibuk main jer. Kita nih sebagai Mama mesti lah susah hati kan bila anak tak nak makan? Terus sendiri pun takde selera bila anak tak nak makan.

Then Lyana cuba berikan Ayish MEAL SHAKES SHAKLEE sebab Lyana tahu antara khasiat dia selain untuk cukupkan keperluan nutrisi, Meal Shakes juga boleh membantu meningkatkan selera makan untuk kanak-kanak.


Syukur Alhamdulillah, sejak berikan Ayish Meal Shakes memang selera makan dia terus jer okay balik. Lega betul rasa :') 

Antara khasiat Meal Shakes yang Lyana nampak sendiri perubahan pada Ayish selepas Lyana beri dia consume:

~ Selera makan sentiasa ada
~ Buang air besar tak sembelit
~ Kulit lebih licin dan gebuu
~ Kalau luka ke cepat kering

Sebenarnya, Meal Shakes nih bukan kanak-kanak jer tau yang boleh consume. Nak jadikan sebagai supplement seisi keluarga pun boleh. Cuma cara consume jer berbeza beza.

6 sebab yang utama kenapa perlu ambil Meal Shakes Shaklee

1. Nutrisi Lengkap

  • Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’. Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak
  • *Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
  • Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
  • *Badan lebih sihat. Malah Protein juga penting untuk penghasilan susu badan. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran
  • Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
  • *Sesuai untuk tumbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida
  • Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
  • *Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit
  • Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
  • *Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6. Detox
  • Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
  • *Sesuai untuk kanak-kanak serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

Antara kelebihan lain Meal Shakes Shaklee ini adalah : 
  • Rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak 
  • Sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas 
  • Sesuai untuk seisi keluarga 
  • Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga 
  • Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sertakalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak. 
  • Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak 
  • Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan 
  • Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa 
  • Meningkatkan selera makan anak 
  • Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa 
  • Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet" 
  • Menangani masalah sembelit pada kanak-kanak 
  • Amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti 

Sedap ke Meal Shakes nih?

Rasanya seperti aiskrim vanilla ! : ) 

Meal Shakes adalah hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
  • Sarapan segera yang berkhasiat
  • Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
  • Hidangan segera untuk para atlet
  • Kudapan menarik pada bila-bila masa
  • Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?

  • Bayi bermula 1 tahun ke atas 
  • Sumber utama vitamin untuk kanak-kanak 
  • Perangsang kepada anak yang kurang selera makan 
  • Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan 
  • Ibu hamil yang mengalami alahan teruk dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang 
  • Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil 
  • Warga emas 
  • Orang dewasa yang tak sempat nak breakfast (Meal Shakes sangat sesuai sebab ada complete nutrition) 
  • Anak kecil yang sering demam dan selsema (bagus untuk menguatkan sistem imunisasi badan) 
  • Anak-anak yang obes atau berat badan berlebihan 
  • Ibu mengandung, menyusu, pesakit dalam proses pemulihan selepas operation 
  • Mereka yang inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat khususnya yang tak suka supplement dalam bentuk tablet kerana Meal Shakes ni datang dlm bentuk serbuk, dibancuh menjadi minuman yang sangat lazat 
  • Mereka yang ingin menambah/memantau berat badan. Hanya 120 kalori dalam setiap hidangan. 
  • Ianya sesuai untuk semua peringkat umur 


Boleh hubungi Lyana untuk order dan pertanyaan lanjut :)


 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com