Sunday, December 18, 2016

Tambah Selera Makan Anak Anda.

Assalamualaikum and Hye :)

Untuk entry kali ini, Lyana ingin berkongsi sedikit sebanyak berkenaan tips untuk menambah selera makan anak anda.


This is my son, Muhammad Aqeef Ayish.


Ayish nih bila Lyana bawa pergi mana mana, semua orang geram sebab gebuuu sangat pipi dia. Walau pun gebuu, tapi dia takde la gemuk or obes, badan sedap sedap peluk jer :D

Ayish nih sebenarnya seorang yang memilih bab bab makan. Dia memang suka makan bubur atau nasi yang dah siap siap gaul dengan ayam atau ikan dan sayur. Biasa sayur pun yang dia suka hanya carrot, broccoli dan bayam.

Lyana ada try bagi pasta or mee, memang dia tak berminat. But it's okay, as a Mama kita beri lah apa yang dia suka asalkan berkhasiat.

Ada satu masa tu, tiba tiba jer selera makan dia merudum. Dia tak nak makan, sibuk main jer. Kita nih sebagai Mama mesti lah susah hati kan bila anak tak nak makan? Terus sendiri pun takde selera bila anak tak nak makan.

Then Lyana cuba berikan Ayish MEAL SHAKES SHAKLEE sebab Lyana tahu antara khasiat dia selain untuk cukupkan keperluan nutrisi, Meal Shakes juga boleh membantu meningkatkan selera makan untuk kanak-kanak.


Syukur Alhamdulillah, sejak berikan Ayish Meal Shakes memang selera makan dia terus jer okay balik. Lega betul rasa :') 

Antara khasiat Meal Shakes yang Lyana nampak sendiri perubahan pada Ayish selepas Lyana beri dia consume:

~ Selera makan sentiasa ada
~ Buang air besar tak sembelit
~ Kulit lebih licin dan gebuu
~ Kalau luka ke cepat kering

Sebenarnya, Meal Shakes nih bukan kanak-kanak jer tau yang boleh consume. Nak jadikan sebagai supplement seisi keluarga pun boleh. Cuma cara consume jer berbeza beza.

6 sebab yang utama kenapa perlu ambil Meal Shakes Shaklee

1. Nutrisi Lengkap

  • Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’. Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak
  • *Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
  • Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
  • *Badan lebih sihat. Malah Protein juga penting untuk penghasilan susu badan. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran
  • Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
  • *Sesuai untuk tumbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida
  • Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
  • *Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit
  • Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
  • *Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6. Detox
  • Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
  • *Sesuai untuk kanak-kanak serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

Antara kelebihan lain Meal Shakes Shaklee ini adalah : 
  • Rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak 
  • Sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas 
  • Sesuai untuk seisi keluarga 
  • Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga 
  • Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sertakalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak. 
  • Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak 
  • Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan 
  • Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa 
  • Meningkatkan selera makan anak 
  • Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa 
  • Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet" 
  • Menangani masalah sembelit pada kanak-kanak 
  • Amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti 

Sedap ke Meal Shakes nih?

Rasanya seperti aiskrim vanilla ! : ) 

Meal Shakes adalah hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
  • Sarapan segera yang berkhasiat
  • Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
  • Hidangan segera untuk para atlet
  • Kudapan menarik pada bila-bila masa
  • Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?

  • Bayi bermula 1 tahun ke atas 
  • Sumber utama vitamin untuk kanak-kanak 
  • Perangsang kepada anak yang kurang selera makan 
  • Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan 
  • Ibu hamil yang mengalami alahan teruk dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang 
  • Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil 
  • Warga emas 
  • Orang dewasa yang tak sempat nak breakfast (Meal Shakes sangat sesuai sebab ada complete nutrition) 
  • Anak kecil yang sering demam dan selsema (bagus untuk menguatkan sistem imunisasi badan) 
  • Anak-anak yang obes atau berat badan berlebihan 
  • Ibu mengandung, menyusu, pesakit dalam proses pemulihan selepas operation 
  • Mereka yang inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat khususnya yang tak suka supplement dalam bentuk tablet kerana Meal Shakes ni datang dlm bentuk serbuk, dibancuh menjadi minuman yang sangat lazat 
  • Mereka yang ingin menambah/memantau berat badan. Hanya 120 kalori dalam setiap hidangan. 
  • Ianya sesuai untuk semua peringkat umur 


Boleh hubungi Lyana untuk order dan pertanyaan lanjut :)


Saturday, December 3, 2016

Tips Memiliki Kulit Lebih Cerah, Gebu dan Anjal.

Assalamualaikum dan Selamat Berhujung Minggu :)

Untuk entry kali ini, Lyana ingin berkongsi dengan anda semua tips mudah dan cepat untuk anda memiliki kulit yang semestinya lebih cantik, putih bersih dan flawless- bebas daripada parut gelap, parut berlubang dan kesan kesan lain.

Dalam banyak banyak supplement Shaklee untuk kecantikan kulit, sebenarnya ada satu supplement yang PALING BEST, TERBAIK dan semestinya FAST EFFECT inshaaAllah. Lyana sendiri dah cuba dan kesannya memang sangat cepat berbanding supplement yang lain.

Agak agak apa yer supplement yang Lyana maksudkan nih?

Semestinya, COLLAGEN POWDER!

Alkisahnya masa Lyana join trip Shaklee ke US beberapa bulan yang lalu, ada seorang nih kulit dia flawless sangat sangat! Memang Yana sendiri tengok kulit dia licin, pori pun tak nampak. Normally kita punya pori memang akan nampak jugak kan? Haa, dia takde okayh.

Oleh sebab terlalu kagum dengan kulit dia, Lyana pun tanya lah apa yang dia consume and cakap dia hanya consume COLLAGEN POWDER jer. Balik je dari US hari tu ape lagi kann, terus lah self reward beli sekotak.


Baru jer habis sekotak memang Lyana sendiri akui sangat best bila consume Collagen Powder nih. Kulit muka jadi lebih smooth, pori almost tak nampak dan yang paling best, eye bag makin berkurang tau. Lyana memang ada masalah eye bag teruk sangat sebab waktu tidur yang tak menentu, almaklum lah ada anak yang tengah lasak :')


Rasa lebih confident! Dah lama tak pakai foundation tebal tebal. Lyana just apply Nutriwhite Ultimate Protection dengan loose powder jer sikit. Pori pun lagi free, tak de lah tersumbat :)

Sedikit info berkenaan Shaklee Collagen Powder


Shaklee Collagen Powder dihasilkan daripada sisik ikan merah dari laut dalam yang bebas dari pencemaran air.

Sisik ikan merah (Red snapper scale – RSS ) merupakan sumber terbaik collagen kerana ia merupakan collagen yang tahan lasak.

Kenapa perlukan collagen yang tahan lasak? 


Ini kerana collagen merupakan gentian tissue yang mudah rosak dan kendur akibat tindakan tekanan dan bahan kimia.
Collagen yang baik ialah collagen yang mampu menahan tekanan dan mempunyai elastisiti yang tinggi. RSS pula mempunyai ciri berikut:
    1. Sangat lasak – mampu menahan tekanan berkapasiti 60 pound. 
    2. Sangat elastik – kadar elastisiti sangat tinggi, kepaduan sel sangat tinggi 
    3. Kadar kelembapan tinggi
    4. Molekulnya halus dan mudah diserap oleh tubuh
Oleh kerana itu Shaklee telah memilih RSS untuk dijadikan sumber kepada Shaklee Collagen Powder. SCP mengandungi 4000mg collagen RSS.
Antara Kelebihan Collagen Powder:

❤ Anti Penuaan- Mengecilkan liang pori yang kelihatan pada muka, menghilangkan kedutan dan garis-garis halus.

❤ Mengembalikan keanjalan pada kulit- Menjadikan kulit lebih tegang, anjal dan lembut.

❤ Melembap- Mengurangkan rasa kering dan gatal pada muka, mengelakkan kulit mengelelupas. Bagi kulit berminyak, Collagen Powder membantu mengawal minyak pada muka.

❤ Mencerah- Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan menjadikan tona kulit lebih sekata serta lebih cerah secara keseluruhan.

❤ Menegang- Membantu menganjalkan payu dara

❤ Menyubur- Menjadikan rambut lebih sihat, tidak mudah gugur dan bercabang serta rambut lebih tebal dan bersinar.

❤ Meningkatkan pergerakan- Menyokong kesihatan sendi dan kekuatan tulang.

SPECIAL OFFER FOR DECEMBER 2016


BELI 6 KOTAK PERCUMA 1 KOTAK 
BELI 2 KOTAK DAPAT DISKAUN 5%

Mainly sekotak boleh tahan untuk sebulan, sama ada you bancuh alternate day (2 hari sekali) atau bancuh 1/2 sachet setiap hari.

Best time untuk consume ialah waktu pagi sebelum breakfast atau pun waktu malam sebelum tidur. 

For those yang memang ada budget besar untuk jaga kulit tu nak ambil 1 sachet per day pun boleh tau, lagi lah awesome effect dia :)

Boleh hubungi Lyana untuk order dan pertanyaan lanjut.

Have a nice day lovelies!



 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com